HEM   |   OM   |   INFO   |   BRÖLLOP   |   PORTRÄTT   |   BILDER   |   BLOGG   |   KÄRLEKSBREV   |   KONTAKT

FOTOGRAFERINGEN

Vad kostar en bröllopsfotografering?

Rakt på sak, I like it. Investeringen för något som egentligen är ovärderligt är svår att sätta ett pris på. Vad är era minnen värda? Mina priser startar på 13 000 kr, maila mig för mer info.

Var fotograferar du?

Jag utgår från Stockholm, men fotograferar mer än gärna i andra delar av världen också. Planerar ni ett bröllop utomlands? Kontakta mig för mer information om Destination Weddings.

Vad gör vi om det regnar?

Vid porträttfotografering så bokar vi om för att ni ska få så chansen att få så fina bilder som möjligt. Regnar det på er bröllopsdag? Då skapar vi underbara bilder på er ändå! Vid vårt pre wedding-meeting planerar vi in en regnplan så att vi är förberedda om vädergudarna skulle vara emot oss.

Hur är det att fotas av mig?

Först och främst vill jag bara säga en sak. Det finns inget som heter ofotogenisk. Jag lovar. För jag fotar inte ditt utseende, jag fotar din personlighet, så även om du tycker dig ha en massa skavanker (som ingen annan utom du ser) så fångar jag det vackra som är du på bild.

Läs mer om hur jag är bakom kameran och om vad andra tyckte om att bli fotade av mig HÄR.

BILDERNA

När får vi våra bilder och hur levereras de?

Efter en porträttfotografering tar det ca 1-3 veckor för mig att gå igenom och hantera era bilder. Efter en bröllopsfotografering kan det ta lite längre tid beroende på säsong men upp till ca 6-8 veckor. Bilderna levereras i JPG genom ert webbalbum och bröllop levereras även på ett USB-minne.

Är de redigerade när vi får dem?

Bilderna är redigerade men inte retucherade. Jag lägger till min touch när det gäller färger och ljus, men jag gör vanligtvis inga större förändringar i bilderna.

FOTOGRAFEN

Har du alltid velat bli bröllopsfotograf?

När jag var liten ville jag bli författare. Eller prinsessa. Gärna båda. Sedan skulle jag bli inredningsarkitekt. Sen var det en period när jag inte riktigt visste vad jag skulle bli. Efter det började jag fota. Jag har fotat porträtt, pressbilder, produktbilder och jobbat med konsertfotografering. När jag väl fotade mitt första bröllop så kunde jag inte riktigt förstå varför jag sysslat med allt det där andra när jag kunde ha fotat en massa bröllop istället.

Vad har du för utbildning?

I gymnasiet gick jag kursen Fotografi A. Det var ungefär då jag hittade intresset och efter det har jag sugit åt mig all information jag kunnat. Jag har gått kurser hos duktiga Emelie Ohlsson och Emma Svensson. Jag har assisterat flera fotografer för att lära mig om hur de jobbar och sedan har jag pusslat ihop de bästa bitarna till hur jag jobbar.

Varför ska vi välja dig?

Alltid en svår fråga, men jag vill rekommendera er att välja en fotograf som ni känner er trygg med. En fotograf som tar just sånna bilder som ni vill ha från ert bröllop. Skulle det vara jag så kan jag garantera er att jag är den lyckligaste fotografen på jorden.

Fotar du bara bröllop?

Jag fotar allt och lite till! Att jag fokuserar mycket på bröllop beror på att jag har en förkärlek till prinsessklänningar och glädjerus. Just det sistnämnda gå ju att hitta på många andra ställen, som mellan två syskon, på studenten eller tillsammans med kompisarna. Jag älskar känslan av att ha fångat en vacker stund på bild och det spelar ingen roll ifall det är på ett bröllop eller på en onsdagseftermiddag i stan. Att få ha så mycket fina käslosamma ögonblick framför min kamera är en förmån som gör att jag verkligen älskar mitt jobb.

ALLA ANDRA FRÅGOR

Hur fungerar det med betalningen?

För att kunna garantera ert datum så tar jag ut en bokningsavgift på 30% av slutbeloppet vid bröllopsbokningar, eller 200 kr vid porträttfotografering. Den resterande summan betalas sedan efter fotograferingen, innan ni får era bilder. All betalning görs via faktura. Vill ni delbetala så går det också bra. Kontakta mig för mer information.

Erbjuder du album och printar?

Vad bra att du frågar! Självklart gör jag det. Jag har en leverantör som skapar handgjorda produkter så att de ska vara lika unika och vackra som er stora dag. Hör av er till mig för att få veta mer, eller boka in en fika så tar jag med mina visningsalbum så att ni kan klämma och känna på dem.

HUR BOKAR VI?

Vill ni ha mig med på er bröllopsdag?

Det gör mig otroligt glad! Hör av er så bokar vi in en fika där vi kan prata mer om era bröllopsdrömmar och hur ni vill minnas dem. Maila mig på ulrika@unorman.se, använd formuläret under fliken bröllop, eller fliken under kontakt.

Fotograf u.norman
Ulrika Norman
ulrika@unorman.se

Bröllopsfotograf
Stockholm - Gotland - Destination Weddings

Företaget innehar F-skattsedel